luni, 9 mai 2011

Viata NU este de vanzare!


       Traficul de femei este o piata aflata in crestere, comparabila astazi cu traficul de droguri sau de arme. Aceasta piata este alimentata de fanteziile barbatilor occidentali care includ sex cu alte rase sau dupa principiul dominarii, acestia fiind dispusi sa isi cheltuiasca banii pentru a avea, la orice ora din zi si din noapte, orice femeie isi doresc. Statutul social inferior, discriminarea femeilor divortate, vaduve sau victime ale violurilor, precum si situatia materiala precara (cauzata de posibilitatile limitate de angajare sau educatie si de saracie), aspecte negative care s-au amplificat in decursul schimbarilor socio-economice din ultimii ani, contribuie la mentinerea acestei afaceri teribile.
       Femeilor li se promit in general un loc de munca bine platit intr-o tara straina. Dupa trecerea granitei li se ia insa pasaportul, iar femeile sunt obligate sa se prostitueze in bordeluri. Ele traiesc si muncesc in conditii
 similare sclaviei, ele indatorandu-se la traficanti, care preiau cheltuielile de transport si toate celelalte cheltuieli. Stigmatizarea sociala pe care o impune violenta exercitata asupra lor dar si tara straina nu face decat sa sporeasca gradul de dependenta al victimelor. Faptul ca in unele tari (Cambogia, Tailanda) sunt preferati, in mod traditional, baietii, face ca multi parinti - din nevoie sau chiar buna-credinta - sa-si vanda fiicele unor retele de traficanti. Deseori se intampla insa ca femeile sa fie chiar rapite. 

Sursa: http://www.descopera.net/spunenu_trafic2.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu